Het 11/11-bal bij C.V. de Kêleströpers

Het carnaval bij CV de Kêleströpers begint elk jaar rond de 11e van de 11e. We trappen het carnaval dan af met het 11/11-bal. Om het jaar wordt tijdens dit bal de nieuwe Prins of Prinses van 't Kêlerijk onthuld. Omdat onze Prins of Prinses doorgaans twee jaar de scepter zwaait over 't Kêlerijk, vieren we het andere jaar het 11/11-bal met een steeds wisselende spectaculaire activiteit en natuurlijk een goed stuk live-muziek!

 

Prinses Debby en Hertogin Josje regeren over het Kêlerijk.

Tijdens het druk bezochte en sfeervolle Prinsenbal, dat afgelopen zaterdag 16 november in gemeenschapshuis ‘het Wapen van Reek’ werd gehouden, zijn de nieuwe Hoogheden voor het komende carnavalsseizoen in het Kêlerijk gepresenteerd.

Voordat de nieuwe Hoogheden tevoorschijn kwamen, werd eerst afscheid genomen van Prins Mark, Prinses Dianne, Grootvorst Vincent en Jonkvrouw Karin, die twee jaar lang op voortreffelijke wijze leiding hebben gegeven aan het carnaval in het Kêlerijk. Het waren twee prachtige jaren, waarin veel werk is verzet en veel plezier is beleefd. Als dank voor zijn inzet mocht Prins Mark de hoogste onderscheiding van het Kêlerijk, de 3RRR, ontvangen uit handen van de voorzitter, waarna Mark weer terugkeerde naar dweilorkest Ongerakt die hem weer opnamen in hun midden.

Zo tegen de klok van 23.00uur ging de presentatie van start die uiteindelijk de nieuwe Hoogheden van het Kêlerijk op moest gaan leveren. Hoewel er vele namen de afgelopen weken de revue zijn gepasseerd, was de presentatie van de eerste regerende Prinses voor het Kêlerijk een mooie verrassing. “De vrouwen grijpen de macht …”, werd er door één van de aanwezigen spontaan uitgeroepen.

Debby Broekman-Kouwenberg (40) is de eerste regerende Prinses van het Kelerijk en binnen de gemeente Landerd. Zij schrijft Carnaval met hoofdletters; 40 jaar geleden was zij de jongst geborene tijdens Carnaval en jarenlang was zij actief bij de Dansgarde. Debby is werkzaam bij Hutten Catering in Veghel. Met haar man Mark en haar 3 kinderen, die actief zijn binnen het jeugdcarnaval, zal zij het komende carnavalsseizoen de scepter over het Kêlerijk gaan zwaaien.

Prinses Debby zal bijgestaan worden door Hertogin Josje.Josje Veld-Hendriks (40) die, samen met echtgenoot Jeroen en haar 2 kinderen woonachtig is in Zeeland, maar geboren en getogen in het Kêlerijk, is evenals Prinses Debby werkzaam bij Hutten Catering in Veghel. De dames zijn al van hun prille jeugd vriendinnen van elkaar die alles met elkaar delen. Op het werk delen ze samen een kantoor en ook staan ze met regelmaat samen op de planken om één van hun glansrollen te spelen bij toneelvereniging Onderling Kunstgenot. Prinses Debby is ook actief als vrijwilligster bij voetbalvereniging Achilles en tijdens de jeugdvakantieweek van Kelekeet. Samen gaan zij de klus klaren en van Carnaval in het Kêlerijk een groot feest maken.

Het Kêlerijk heeft met Prinses Debby en Hertogin Josje een prachtig duo gekregen dat met veel plezier uitkijkt naar het Carnaval en alle zaken die daarbij horen en in het Kêlerijk georganiseerd worden.