Dit jaar heeft de uitreiking van de 3xRRR een bijzonder tintje, want er wordt niet 1 maar er worden 2 onderscheidingen tegelijkertijd uitgereikt. Waarom zal je denken? Omdat de een niet zonder de ander kan. Omdat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Omdat ze een eenheid vormen. Of omdat...vul dat straks zelf maar in.

De twee mensen die vandaag de hoogste onderscheiding in ons Kêlerijk uitgereikt krijgen zijn uit het goede carnavalshout gesneden, hoewel ze zelf niet actief meehossen. Ze nemen in ieder geval geen vrije dagen op tijdens de carnavalsdagen, maar zijn er wel intens mee verbonden.

In ieder dorp hoort een kerk en kroeg, een muziekvereniging, een voetbalvereniging, een jeugdbeweging en een carnavalsvereniging. En deze mensen zijn op de één of andere manier met al deze dorpse zaken verbonden. Met carnaval voelt iedereen zich overal thuis en is iedereen welkom. Zij zorgen ervoor dat we welkom zijn. Het is hun werk, dat klopt, maar toch een gastvrije ontvangst, een clubhuis waar je welkom mag zijn en mensen voor je klaar staan als dat nodig is, is voor een carnavalsvereniging goud waard, en daarmee van belang voor de Reekse carnaval en de Reekse gemeenschap.

De hoogste onderscheiding van het Kêlerijk dit jaar voor een echtpaar dat er voor zorgt dat hun huis met carnaval het huis van ons allemaal is...Joan en Gemma van Orsouw!.

3RRR 2011: Joan en Gemma van Orsouw