Verkiezing Ereburger van Reek 2016-2017

Openingsbal met Prins Tuut d'n Urste

De Kêleströpers uit Reek starten zaterdag 19 november in 't Wapen van Reek het nieuwe carnavalsseizoen. Aangezien Prins Tuut d’n Urste ook dit jaar de scepter zal zwaaien over het Kelerijk, wordt er geen nieuwe Prins bekendgemaakt. Het carnavalsjaar wordt daarom niet geopend met het Prinsenbal, maar met het Openingbal.

Peter Zegers Ereburger van Reek 2016-2017!

Tijdens het Openingsbal is bekendgemaakt wie zich het komend jaar “Ereburger van Reek” mag noemen. Hoe kun je aan deze titel komen? Om Ereburger te worden hoeft je niet perse grote verdiensten te hebben voor Reek of op de voorgrond te treden. De Ereburger van Reek dient een gezellige man of vrouw te zijn die niet vies is van een feestje en ‘m graag lust. Hij of zij heeft schik in het leven en is altijd positief. De Ereburger doet nooit moeilijk. Met de Ereburger kun je lachen. Kortom: De Ereburger is een “Mooie Mins”.

Peter Zegers

Peter is een verenigingsman waar je op kan bouwen. De al jarenlange succesvolle activiteiten van Jong Nederland zijn mede aan hem te danken. De toneelvereniging mag op zijn talenten rekenen en als je hem nodig hebt is hij er, altijd! Hij zal de titel van Ereburger op zijn eigen kenmerkende manier invullen en vorm geven.

 

Genomineerden voor de titel Ereburger van Reek

De overige genomineerden voor de titel van Ereburger 2016-2017 waren:
 
Teun Linders
Teun heeft zich meer dan verdienstelijk gemaakt voor het Reekse Jeugdcarnaval en ook andere verenigingen mogen en mochten op zijn inzet rekenen. Iedereen kent Teun, zijn positieve inzet, en zijn danspasjes als hij een feestje viert. Een inwoner van ons dorp die zijn sporen heeft verdiend en de titel van Ereburger waardig is.
 
Theo Kroot
Theo staat niet op de voorgrond maar heeft in Reek zijn eigen plek weten te veroveren. Hij is muzikaal en hij is een iemand die je bij heel veel activiteiten in ons dorp tegen komt. Hij is een stimulans en steun voor zijn kinderen die het Reekse Carnaval in de afgelopen jaren een nieuw eigen gezicht hebben gegeven, een Ereburger waardig.
 
Gerry Kuipers
Maar weinig mensen zijn zo creatief en veelzijdig als Gerry. De Reekse gemeenschap mag van zijn talenten profiteren en genieten. De voetbalvereniging, de toneelvereniging en zeker ook het Reekse carnaval kunnen daarover meepraten. De titel Ereburger lijkt hem op het lijf geschreven te zijn.
 
Dianne Verstegen
Dianne is de enige vrouw bij de genomineerden voor de titel van Ereburger. Haar inzet voor de Harmonie en de activiteitencommissie van ‘Het Wapen van Reek’ zijn niet onopgemerkt gebleven. Ze is creatief en kan goed organiseren, kenmerken die een Ereburger zeker in huis moet hebben en is daarmee een sterke kandidaat