Kelerijk krijgt nieuwe hoogheden op zaterdag 18 november

Op zaterdag 18 november gaat het Kelerijk gaat een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Reekse carnaval in. Er zijn nieuwe hoogheden gevonden die het Kelerijk tijdens de carnavalsdagen en alle activiteiten die daarmee verbonden zijn zullen gaan leiden en besturen. Onduidelijk is nog om hoeveel personen het gaat...

Het Kelerijk heeft in de afgelopen jaren al diverse nieuwe functies en personen op hoge posities mogen verwelkomen. Zo verschenen er in de afgelopen jaren prachtige pages, een Opperströper en een groothertogin ten tonele. Volgens de geruchten die volop door het Kelerijk de ronde doen zou ook deze keer een verrassing niet uitgesloten zijn.

Een en ander zal zeker duidelijk worden tijdens het Prinsenbal dat op zaterdag 18 november plaats zal vinden in de grote zaal van gemeenschapshuis ‘Het Wapen van Reek’. Het bal begint om 21.00 uur. Er zal dan afscheid genomen worden van Prins Tuut, Prinses Karin, Grootvorst Mark en Groothertogin Patricia. Zij hebben op voortreffelijke en succesvolle wijze 2 jaar lang het Kelerijk geregeerd. Na heel wat jaren van trouwe dienst zal ook adjudant John van de Berkmortel terugtreden als adjudant van het Kelerijk.

Voor de 18e november is er al een DJ geboekt en natuurlijk zal ook het altijd geprezen dweilorkest Ongerakt, die tot over de landgrenzen bekend staan om hun muzikale bijdragen en gezelligheid, aanwezig zijn om weer een gezellig feestje te gaan bouwen.

Iedereen is inmiddels driftig op zoek naar aanwijzingen. Het geheime genootschap van vier dat de onderhandelingen met de nieuwe machthebbers voert, zwijgt in alle talen. Het nieuws wat deze week wel doorsijpelde is dat de kleermaker die met de nieuwe kleding van de hoogheden bezig zou moeten zijn er ook helemaal niets meer van snapt. Er zijn nog geen bestellingen binnen gekomen voor kleding en attributen. Wel wordt rondom de woning van prins Tuut veel activiteit waargenomen en heeft hij een nieuwe voortuin aangelegd. Onduidelijk is nog of dat iets met de zaak te maken heeft. Ogen en oren openhouden dus, en de berichtgeving goed in de gaten houden. Noteer in ieder geval de 18e november maar in de agenda om zelf getuige te kunnen zijn van de onthulling van de nieuwe machthebbers van het Kelerijk.