Spectaculair feestprogramma tijdens jubileumweekend

In het weekend van 16 en 17 september a.s. zal het 55 jarig jubileum van Carnavalsvereniging ‘de Kêleströpers’ groots gevierd gaan worden, met, voor en door het hele dorp. In 1962 is in Reek carnavalsvereniging ‘de Kêleströpers’ opgericht. Nu in 2017 is dat dus 5 X 11 jaar, dus 55 jaar geleden, een carnavalsjubileum wat ‘de Kêleströpers’ beslist niet zomaar voorbij willen laten gaan.

Het hele dorp is, evenals bevriende carnavalsverenigingen uit de regio, uitgenodigd voor dit bijzondere jubileumweekend, want carnaval vieren doe je samen met vrienden en dorpsgenoten en daarbij is iedereen natuurlijk van harte welkom.

Aan de uitnodiging voor het feestweekend, die huis aan huis in Reek is bezorgd, is ook een jubileumloterij gekoppeld. Iedere uitnodiging heeft een uniek lotnummer. Op de zondagmiddag zal de loterij plaats vinden. De loterij is, evenals alle activiteiten in het feestweekend gratis. Voorwaarde voor deelname aan de loterij is wel dat je, die middag, met je lotnummer in de zaal aanwezig bent om mee te dingen naar de prijzen.

Op zaterdagavond zal er grote feestavond georganiseerd worden. De spiegeltent die weer opgebouwd zal worden zal tijdens de feestavond weer een prominente plaats innemen in gemeenschapshuis ‘het Wapen van Reek’.  Dat deze feestavond een echt feest gaat worden, waar iedereen die zich op welke manier dan ook met het Reekse carnaval verbonden voelt, volop kan genieten is verzekerd door de band die deze avond muzikaal tot een hoogtepunt zal weten te krijgen. Voor deze avond is feestband ‘Dèjá Vu’ geboekt, een steengoede allround coverband met een Reeks sausje. Deze band heeft eerder succesvol opgetreden na afloop va het jubileumconcert van muziekvereniging Semper Crescendo tijdens het stREEKfeest eerder dit jaar. Succes verzekerd dus. De feestavond begint om 21.00 uur, de entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

De zondag zal ingeruimd worden voor feest en ontmoeting. Met een groots jubileummatinee zal op zondagmiddag het jubileum op bijzondere wijze gevierd gaan worden. Natuurlijk ligt de nadruk op feestvieren, maar ook de ontmoeting met elkaar zal tijdens deze middag centraal staan.

Vanaf het middaguur start de verenging met een feestelijke brunch voor genodigden. Vanaf 14.00 uur is iedereen opnieuw welkom in gemeenschapshuis ‘het Wapen van Reek’.

In de grote zaal zal de band ‘de Limburger Buben’ voor de muzikale omlijsting zorgen. Zij zorgen voor feest en gezelligheid. Eén van de hoogtepunten die middag zal het optreden van feestzanger Stef Ekkel worden, die bekend van hits als ‘Liever te dik in de kist’, ‘de woonboot’ en ‘Sierra Madre’ garant staat voor een feest, muziek en sfeer. Daarnaast zal Dweilorkest Ongerakt, in de Whisky bar met hun klanken ongetwijfeld bijdragen aan de feestelijke sfeer.

Voor de kinderen en jongeren komt ‘de Paarse caravan’ die met hun theaterprogramma kinderen uitstekend kunnen amuseren en vermaken.

De zondagmiddag is een middag met activiteiten voor jong en oud. De entree is gratis. Er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen, een dansje te wagen en onder het genot van een hapje en drankje te genieten van een bijzonder feestje.

Carnaval leeft in Reek, al 55 jaar, en dat wil Carnavalsvereniging ‘de Kêleströpers’ graag met iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt vieren en beleven. Zorg dat je erbij bent.