Daan van Erp nieuwe Ereburger van Reek

In een goed gevulde zaal van ‘het Koetshuis’, residentie van CV ‘de Kêleströpers’ is zaterdagavond 17 november Daan van Erp verkozen tot de nieuwe Ereburger van Kelerijk.

Prins Frank d'un Urste

Tijdens het traditionele prinsenbal dat de opening van het nieuwe carnavalsseizoen markeert opende Prins Frank, Grootvorst Rob en hun pages Bo en Lynn de avond. Voor de Prins Frank en zijn gevolg wordt dit het tweede carnavalsseizoen dat zij de scepter zwaaien over het Kelerijk. Prins Frank kondigde met veel enthousiasme aan dat hij er wederom een fantastisch carnavalsseizoen van gaat maken en dat hij met het gehele Kelerijk er een groot hossend en dansend feest van wil maken. Ook zijn kersverse nieuwe dansgarde presenteerde zich die avond voor de eerste keer met veel succes.

Nieuwe Ereburger van Reek

Ereburger Daan van Erp

Traditiegetrouw wordt er aan het begin van de tweede regeerperiode van de prins van het Kelerijk een nieuwe ereburger verkozen. Vijf geweldige kandidaten die hun sporen in het Kelerijk zeker verdiend hebben presenteerden zich op ludieke wijze aan het aanwezige publiek. Sommige van hen bescheiden, anderen wat uitbundiger met een prachtig op rijm gebrachte feestelijke toespraak en weer een ander uitbundig uitgedost als zwarte Piet. Daan van Erp wist uiteindelijk met zijn slogan ‘Stem op Daan dan krijg je een banaan’, de meeste stemmen op zich geplakt te krijgen, waardoor hij werd uitgeroepen tot de nieuwe ereburger van het Kelerijk. Nadat Daan zijn dankwoord had uitgesproken en de vooraf beloofde gouden banaan had uitgereikt mocht hij vele felicitaties in ontvangst nemen.

Goede start van de carnaval

Het bleef nog lang feestelijk gezellig in het Kelerijk, waarbij de bijdrage van CV ‘de Nachtgravers’ uit Overlangel en ‘de Heikneuters’ uit Zeeland zeker niet onvermeld mag blijven. Het Kelerijk kan terugkijken op een zeer geslaagde avond. Prins Frank, Grootvorst Rob, de pages Bo en Lynn en hun hele gevolg hebben er weer zin in. En Daan, die is gewoon super trots op zijn nieuw verworven titel, en zijn moeder trouwens ook, dat heeft ze aan iedereen in de zaal laten weten.